1996


Audio Digitalisering

In dat jaar werd in zaal 2
DOLBY SRD - dts geïnstalleerd, het geluid werd nu via een digitale optekening weergegeven, met als eerste film "Twister"

Het was nu ook weer noodzakelijk om alle luidsprekers en versterkers te vervangen. De DOLBY CP 55 en SRA 5 werd vervangen voor de DOLBY CP 500.
De oude installatie werd binnen Jogchem's Theaters weer doorgeschoven. 70mm Todd AO vertoning was ook niet meer mogelijk omdat er geen aansluiting was gemaakt in de Dolby CP 500 voor het magneet toon geluid

DOLBY CP 500.
Vanaf nu digitaal 5 : 1 geluid in deze zaal.
Het surround kanaal was nu ook in stereo.


Er is voornamelijk SRD weergegeven, dts geluid klonk niet mooi in deze zaal. De installateur Selectronic kreeg dit niet voor elkaar. 

       succesfilm uit 1997


Eind jaren '90, werd de Euro Cinema ook als achtergrond gebruikt in lokale tv programma's


2e kerstdag

Het was niet altijd even gezellig in de film, er is een 2e Kerstdag geweest dat het erg fout ging in de 1e middagvoorstelling. In zaal 2 was een grote groep jongeren, onder invloed van drank zo lastig geworden dat het ging escaleren. Nadat er voldoende politie was verzameld, besloot die de uitverkochte zaal te ontruimen. Op het einde van het voorprogramma werd er een noodstop gemaakt in projectie, en het werklicht plotseling aan. Gezinnen en andere goedwillende bezoekers maakte dat die weg kwamen, waarop een honderdtal jongeren overbleef. In en buiten de zaal ging het er even goed op, wat een flinke onrust uitstraalde naar de andere zalen. Nadat de rust uiteindelijk hersteld was, bleek er in zaal 2 uiteindelijk geen schade te zijn. De voorstelling van 13:45 kon in zaal 2 niet meer doorgaan, na de ontruiming. De andere zalen werden met vertraging alsnog gestart.


vondeling

Op 11 maart 1999 komt Euro Cinema landelijk in het nieuws, die avond werd op de begane grond dames toiletten een baby te vondeling gelegd. Puur toevallig vond de dienstdoende zaalchef de baby erg snel. Nadat videobewaking beelden in het programma "opsporing verzocht" getoond werden, kon men de moeder later achterhalen.

Theater inspecteur Gerard Vunderink licht het voorval toe.

2002


Renovatie gebouw en zaal 1 en 5

Grote renovatie in zaal 1 en 5.
Tevens SRD - E X geluid in alle zalen.
CP 500 van zaal 2, die vervangen werd voor een CP 650 E X, werd verplaatst naar zaal 3

DOLBY CP 650 voor SRD-E X

De gescheiden hal na de renovatie. Buitendeuren waren vervangen naar elektrische schuifdeuren

De zaal ingang van zaal 2 was verplaatst van rechts naar links. Daar was ook een lift gecreëerd

de kassa was verplaatst naar geheel links, de hal was nu nog maar 1/3 openbaar toegankelijk

beneden buffet bij zaal 1 na de renovatie. In het plafond was rode neon verwerkt.

Zaal 1 voor de renovatie, nog met het zilverscherm uit de 3D periode

zaal 1 tijdens de renovatie

Zaal 2 na de renovatie, het achterste gedeelte stonden VIP stoelen

De zij-kaders waren in deze zaal buiten bedrijf gesteld, bij digitale projectie waren ze niet echt meer nodig.

VIP gedeelte, achterste gedeelte zaal 2

Bij zaal 3 en 4 werd het projectie scherm vervangen voor een floating screen van wand tot wand, zij-kaders waren in geen enkele zaal meer toegepast. In zaal 1 werd ook een floating screen geplaatst zo breed mogelijk.

 

Zaal 4 voor de renovatie

zaal 5 na de renovatie, met 16 : 9 scherm en
127 zitplaatsen

Cabine zaal 5
projector: Philips FP 20 [3832]
geluid: optisch SRD
projectie: 24 beelden per sec.
lens: objectief revolver
spoel: 1800 m
lichtbron: xenon 2000 watt horizontaal
non-rewind: Kinoton ST 270
matrix: 20 | 20

De aanvangstijden gingen ook steeds meer veranderen, was het vroeger nog zo dat er vaste tijden werden gehanteerd rondom 13:45 en 18:45 en 21:30 uur op maandag tot en met zaterdag, en op zondag een vier voorstelling patroon rondom 13:45 - 16:15 - 18:45 en 21:30 uur. Later werd dat vier voorstellingspatroon ook toegepast op woensdag en zaterdag. Kinderfilms gingen in de middag voorstelling een grotere rol spelen. Mede door de verandering door het internet, werd de papieren filmladder ook losgelaten, en via een eigen internetpagina geadverteerd, en werden de aanvangstijden aangepast op de lengte van de filmtitel. Kaartverkoop was vanaf dat moment ook rechtstreeks mogelijk via de PC of mobiele telefoon. In vakantie periodes was er elke dag een vier of vijf voorstelling patroon op gevarieerde aanvangstijden. Uiteindelijk werd dat ook uitgebreid met ochtendvoorstellingen op zaterdag en zondag, en in de vakantie periodes.projectoren wissel

cabine zaal 2 vanuit de zaal gezien

Philips FP 20 0803
geluid: optisch SRD
lens: objectief revolver
projectie: 24 beelden per sec.
non-rewind: Kinoton ST 270
spoel: 1800 m
lichtbron: Xenon 4000 watt horizontaal

Alle Ernemann projectoren, die als 2e projector dienden waren afgevoerd. In zaal 2 was daarvoor een Philips FP 20 terug gekomen en werd de hoofdprojector Philips DP 75 toen buiten gebruik gesteld. Nu was het niet meer mogelijk om met één kopie interlock te vertonen tussen zaal 2 en 3. Interlock was nu alleen nog toepasbaar tussen zaal 3 en 4.


bron:AdorableKoji

2006


naamsverandering

Naamsverandering in 2006 naar "JT Den Bosch". Jan van Dommelen had zijn aandelen verkocht aan Joop Punt om vervolgens alleen de filmboeking nog te doen voor Jochem's Theaters op contractbasis. Daarvoor was hij ook nog voorzitter geweest voor het NFC (Nederlandse Federatie voor Cinematografie) van 1998 tot 2002, naast zijn dagelijkse bezigheden voor Jogchem's Theaters. In 2009 verlaat Jan van Dommelen Jogchem's Theaters om een eigen boekingskantoor E T te beginnen. Helaas overleed hij op 6 oktober 2010, na een langdurig ziekte verleden. Zijn broer Wil van Dommelen die samen met Jan de directie vormde, was in het jaar 2000 al met vervroegd pensioen gegaan. Hij had zijn aandelen verkocht aan Joop Punt, die Jogchem's in 2006 verder ging exploiteren. Later verkocht Joop Punt het exploitatie gedeelte aan "Nedvest", een investeringsmaatschappij.
Overigens had Wil van Dommelen ook een sportief ijshokey verleden in Nederland en Den Bosch, Wil van Dommelen werd tijdens het WK voor C-landen in 1970 in Roemenië als eerste Nederlander uitgeroepen tot de beste verdediger van het toernooi. Tussen 1961 en 1971 speelde Van Dommelen 53 interlands. In de vaderlandse competitie kwam hij van begin jaren zestig tot halverwege de jaren zeventig uit voor Hijs Hoky Den Haag, Den Bosch en Utrecht. De Wil van Dom­me­len-Tro­fee wordt sinds seizoen 1999  –  2000 jaar­lijks toegek­end aan de beste verdedi­ger in de hoog­ste Ned­er­landse ijshockeycompetitie.

Jan en Wil van Dommelen

2011


einde van 35 mm film

Geheel Nederland ging geleidelijk over van 35mm analoog naar digitale projectie, de vervangers werden Barco projectoren.
Van zaal 3-4 en 5 werden de Philips FP 20 35mm projectoren meteen afgevoerd samen met de non-rewind installaties. De Philips FP 20 projectoren van zaal 1 en 2 bleven staan. Evenals de Philips DP 75 projector op de originele cabine 2 met zijn non-rewind. Later is de Philips FP 20 van zaal 1 ook weggehaald.

The end of 35mm...

De Philips DP 75 in betere tijden...

Philips FP 20 van zaal 3 en 4

Philips FP 20 zaal 5

Tegenwoordig is het overal digitale projectie, het geprojecteerde beeld kan overal van dezelfde kwaliteit zijn. Sommige zelfs nog wat beter, als er laserprojectie wordt toegepast. Het geluid is onder digitaal ook uitstekend en niet gecomprimeerd. Vroeger met 35mm projectie was de kwaliteit van het geprojecteerde beeld afhankelijk van het merk projector en toegepaste projectie objectieven. Om een voorbeeld te noemen, de Philips - Kinoton projectoren waren uitstekend, behoorde tot de topklasse, terwijl een Cinemechanica projector zichtbaar een klasse lager was. Daarbij was het ook een groot verschil welke operateur de voorstelling moest draaien. Je had er die hun vak verstonden, en begrepen dat ze met het eindproduct omgingen van de regisseur en acteurs. Zo had je ook zogenaamde knoppen drukkers. Die keken nergens naar om, en dan kon je het treffen dat het geprojecteerde beeld niet helemaal in focus stond, en het geluid niet optimaal was.

2015


Overname

In augustus 2015 neemt het Engelse bioscoopbedrijf Vue International, JT cinema's over van de investeringsmaatschappij Nedvest.


2016


Vue Den Bosch

Naamsverandering van JT Den Bosch naar Vue Den Bosch


2018


transformatie

In begin 2018 ondergaat Vue Den Bosch een forse verbouwing van bijna drie maanden, de grote zaal 2 wordt opgesplitst in vier kleine zalen waardoor het totaal uitkomt op acht zalen. Het gehele gebouw en de andere zalen krijgen een metamorfose. Als eerste bioscoop in Nederland wordt van het traditionele stoelenplan afgestapt, en voor iedere bezoeker is nu een elektrisch verstelbare luxe stoel tot bijna ligstand. Daardoor neemt de stoelcapaciteit van 1083 af over vijf zalen naar 475 stoelen over acht zalen. Zaal 1 is nu de grootste zaal van het complex. Den Bosch zat tijdens de verbouwing ongeveer twee maanden zonder commerciële bioscoop, maar bij heropening slaat deze gedurfde formule goed aan bij de Bossche bezoeker. De komst van Kinepolis eind 2018 wordt goed doorstaan, Vue Den Bosch heeft bij velen de voorkeur om een film te zien...

het vernieuwde plein

1e foyer

zaal 1

zaal 3, wand tot wand projectie

zaal 3 en 4
wand tot wand projectie

toegang naar zaal 5, 3 en 4